2008

Resultat 2008

Årets första utställning. Vilken skräll. Lärkängen’s Trendy Miss Wendy fick cert och blev 2:a bästa tik endast 12 månade gammal vid hennes första officiella utställning. Tack farmor Marie för att du visade henne så vackert.

2008-06-01 Norrköping SKK

Jenny och Linda drar iväg själva för första gången. Lyckas ta en annan än den bestämda vägen till Norrköping men kommer lyckligt och väl fram EN TIMME före insläppet öppnar.
Thore och Minna är ensamma valpar men får sina HP:n. Thore drar längsta strået och blir BIR.
Kattis och Lukas lyckas roffa åt sig sitt andra cert i karriären.
Penny tar sitt sista svenska cert och kan numera stolt titulera sig SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!
Vilken kanondag, som vi avslutar med en snabbvisit på outlet i Vingåker.

2008-06-07 Vänersborg SKK

Bröderna Thore och Vidar står 2:a och 3:a i valpklassen båda med HP. Syster Minna blir 2:a bland tikarna även hon med HP.
Pappa Mambo är med och visar upp sej, och gör det bra även han. 3:a i championklassen med CK och slutar 4:a bästa hane
Systrarna Jessie och Wendy står 1:a och 2:a i juniorklassen bland stor konkurrens, båda med CK. Jessie sluter även 5:a bästa tik.
Penny gör debut i championklassen med bravur och slutar 2:a med CK samt 3:a bästa tik.
Vi blev även bästa uppfödargrupp med Mambo, Penny, Wendy och Jessie, men hade tyvärr inte möjlighet att stanna till finalerna.

2008-06-28 SBC Morokulien

Thore blir BIR valp av totalt 14 valpar. Gissa om hans mamma var stolt. Hans bror Vidar blir 2:a efter honom i 6-9 månadersklassen, även han får HP.
Wendy står 2:a i unghundsklassen med CK och syster Jessie blir 5:a med HP.
Vi har även med för första gången en Lärkängshund som får delta i avelsklass, nämligen Sunnie med sina avkommor, Penny från Banarne kullen och Wendy, Jessie och Symra från Piccasso kullen. Och i stor konkurrens blir vi bästa avelsgrupp.

2008-06-29 Norsk Bearded Collie klubb Morokulien

Wendy blir även idag 2:a i unghundsklassen med CK

2008-07-04 World Dog Show Stockholm

Wendy vann unghundsklassen!!! på världsutställningen. Sunnie fick exellent men stog precis utanför placeringspallarna.

2008-07-05 SBC Tullinge

Lite trötta efter en mycket välordnad och trevlig middag med auktion kvällen innan.
I stor konkurrens slutade Wendy 2:a I unghundsklassen. Sunnie fick exellent även idag men stog oplacerad i championklassen.

2008-07-19 Köping SKK

Kattis och Lukas tar vinner öppenklassen och blir 4:a bästa hane med cert och han blir då kennels 10:e SVENSKA UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Grattis grattis grattis!!!
Vi är så stolta över er!!!

2008-07-27 Ransäter SKK

Vilken dag!!! Man skulle kunna säga att det inte kunde gå så mycket bättre.
Thore börjar med att bli BIR valp igen. Kattis och Lukas som nu gick in för första gången i championklass vann och blev dessutom bästa hane och roffade åt sig sitt första cacib.
Wendy vann unghundsklassen och fick CK, Sunnie och Penny stog etta och tvåa i tikarnas championklass med CK.
I Bästa tikklassen visade ”tanten” Sunnie var skåpet skulle stå och slog allihop inkl sina 2 yngre döttrar. Wendy stog 2:a och tog sitt andra cert och eftersom Sunnie redan stoltserar med sitt INTUCH går även cacibet till Wendy.
Första gången det är dubbelt Lärkängens i BIR och BIM finalen. Sunnie visade att gammal är alltid äldst och roffade åt sej den röd/gula, Kattis och Lukas fick nöja sej med grön/vit. Men jag tror att Kattis är lika nöjd ändå.
Vi blev även Bästa Uppfödargrupp med Lukas, Sunnie, Penny och Wendy.
Dagens stora prick över i dunkade Thore dit när han slog till och blev 4:a i BIS finalen av hela 30 valpar.


2008-08-23 Grums BK

Jeppe och Rocky går igenom mentalbeskrivning, båda med genomgående goda resultat och 2:a på skottet.

2008-09-13 Grums BK

Wendy går igenom mentalbeskrivning, även hon med goda resultat och 2:a på skott.

2008-09-20 Grums BK

Hoppsan är ute i ringen och luftar sej i veteranklass på Grums Brukshundklubbs inofficiella utställning med ny handler. Vår hundvakt och kennelflicka Jasmine ville prova på. Hoppsan tyckte det var jätte kul att guida runt Jasmine och dom slutade BIG-2 grupp 1 samt BIS-5 veteran. Tack Jasmine för ett jättebra jobb!!! Nu kommer kanske Hoppsan ut i veteranringen även officiellt till sommaren.

2008-10-04 Kongsvinger NKK

Kattis och Karin stoppar till hos Jenny i Vålberg på fredagen, för sedan på lördagen avfärd mot Konsvinger. Kontigt kändes det att åka vid 9 på morgonen… Jennys nya bil gick som på räls, dit i alla fall… Och hem ochså för den delen. Väl framme klämde vi in oss i en trång utställningehall. Men det kunde ju bara slutat LITE bättre. Penny blev bästa tik och därmed NORSK CHAMPION samt tog sitt första CACIB. I tävlan om BIR och BIM fick hon se sig slagen av den ”store” Moby (Breaksea Norwegian Wood). Men vi var tacksamma över att kunna åka hem. Icka att förglömma var att i bilen hem hade vi ännu en NORSK CHAMPION nämligen Limrik (Firstone Aus Dem Elbe-Urstromtal). Så resan gick lätt hem.